Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Hiërarch van het Aartsbisdom van Ohrid bezoekt de Metropoliet van België

Zijne Eminentie Metropoliet Pimen, hiërarch van het Aartsbisdom van Ohrid, en Zijne Excellentie de ambassadeur van Noord-Macedonië in België, de heer Metodija Belevski, werden dinsdagmiddag 16 januari 2024 ontvangen door Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg, op de zetel van ons Aartsbisdom.

Het bezoek was van formele aard en er werden punten van gemeenschappelijk belang besproken.

De ambassadeur bedankte de Metropoliet voor de ontvangst, terwijl Zijne Eminentie, als hiërarch van de Oecumenische Troon en hoofd van de orthodoxe eredienst in de Benelux, zijn belangstelling uitsprak voor de pastorale zorg van de gelovigen van alle origine en afkomst, alsook het verlangen en de goede wil voor alle vorm van samenwerking.