Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Een delegatie van het Patriarchaat van Roemenië op bezoek in het hart van Europa

Een officiële delegatie van het Patriarchaat van Roemenië is in Brussel voor een bezoek aan de Europese Instellingen. Het gaat om kaderleden van het Aartsbisdom van Boekarest en van het Patriarchaat van Roemenië (voornamelijke priesters en diakens werkzaam in de centrale administratie) die kennismaken met het werk dat zich in het hart van Europa afspeelt.

Na een bezoek aan het Europees Parlement werd de delegatie ontvangen door Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België, voorzitter van CROCEU (Comité of the Representation of the Orthodox Church to the European Union) en hoofd van het Kantoor van de Orthodoxe Kerk bij de Europese Unie. De ontmoeting had plaats in het Orthodox Centrum Ambiorix, in Brussel.

Metropoliet Athenagoras gaf enige uitleg over het werk dat CROCEU uitvoert, door vooral het standpunt van de Orthodoxe Kerk weer te geven inzake tal van kwesties die in de Europese Unie worden besproken en waar besluiten rond worden getrokken.

Metropoliet Athenagoras sprak ook over de talrijke bezoeken die hij aan Roemenië bracht, beginnend in 1967, maar ook over de vele personaliteiten die hij er mocht ontmoeten en indruk hebben gemaakt op hem en zijn zussen en broer.

De Roemeense delegatie bracht geschenken mee van de abt van het Klooster van Radu Voda (Boekarest).

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar