Benelux logo
Greek logo

De Maagd Maria van de Liederen

Event details

  • vrijdag, 7PM to 10PM

Contact event manager

1 2 3 4

Book your tickets

Thank you Kindly

De Maagd Maria van de Liederen

vrijdag, 7PM to 10PM

000000

De Maagd Maria van de Liederen

vrijdag, 7PM to 10PM

PRINT

Het ‘Atelier de Musiques Traditionnelles Helléniques’ en het Scholingsinstituut voor Byzantijnse Psalmzang en Traditionele Griekse Muziek van het Orthodox Aartsbisdom van België ‘de heilige Hilarius van Pictavium’ presenteert een jubileumevenement – een eerbetoon aan de Moeder Gods met de titel “De Maagd Maria van de Liederen”.

Het beroemde “Grieks-Byzantijnse koor” onder leiding van Prof. Georgios Konstantinou en het orkest voor traditionele Griekse volksmuziek van Petros Androutsopoulos komen naar Brussel voor dit evenement, dat plaatsvindt in het cultureel centrum van Sint-Pieters-Woluwe ‘W:Halll’ op vrijdag 28 oktober 2022 om 19.30 uur. Hun gezamenlijk voorstelling zal een breed muzikaal spectrum bestrijken met de nadruk op liederen, dansen, hymnen en andere gebruiken van de Griekse cultuur ter ere van de geliefde Maagd Maria.

Het evenement staat onder auspiciën van de Griekse Ambassade in België en wordt medegeorganiseerd met de steun van de Griekse Gemeenschap van Brussel, en door de volgende verenigingen: ‘Greek dances and theatre in Brussels’, ‘Brusselse Vereniging van Thraciërs’, ‘Brusselse Vereniging van Kretenzers’, ‘Brusselse Vereniging van Pontiërs’, ‘Heleens Centrum Brussel’ en ‘Tradidance ASBL’.

De volledige voorstelling zal, naast de Griekse voertaal, ook volledig begeleid worden door ondertiteling in het Frans en Nederlands. Tickets zijn verkrijgbaar via Vivaevents, de parochies van het Orthodox Aartsbisdom van België en het Scholingsinstituut voor Byzantijnse Psalmzang.

We verwachten met vreugde uw opkomst voor deze belangrijk bijeenkomst van onze gemeenschap, zodat door deze ervaring de historische gebeurtenissen, liederen, dansen, geloofstradities en de culturele gebruiken van de Griekse volk door jong en oud beleefd kunnen worden, tot verrijking van onze gemeenschap.

 

Nemen deel aan de voorstelling:

Het Grieks Byzantijns koor: Aetopoulos Antonios, Ribas Charalambos, Georgaras Vasilios, Mousouras Dimitrios, Koudounelis Efstratios, Kolovos Konstantinos, Gantzos Alexandros, Grivas Dimitrios, Theologas Georgios, Kamzelas Ioannis, Dolis Vasilios, Lanaras Konstantinos, Κotsonas Evaggelos, Trasanis Charalampos.
o.l.v. prof. Georgios Konstantinou

Orkest van traditionele Griekse volksmuziek: Klarinet: Konstantinos Giannakopoulos; Fluit, Klarinet en Pipiza: Konstantinos Kopanitsanos; Viool: Konstantinos Georgoulis; Sandouri: Panagiota Georgopoulou; Luit: Petros Androutsopoulos; Percussie: Andreas Niarchos; Pontische lier: Giannis Michailidis; Kretenzische lier: Georgios Liviakis; Kretenzische luit: Lefteris Liviakis; Zang: Petros Androutsopoulos, Asimina Karaberopoulou, Despina Gaspari, Yiannis Michaelidis, Georgios Lyviakis.