Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Metropoliet van België bij onze geestelijke vader, de Oecumenische Patriarch

Metropoliet Athenagoras van België, hoofd van een van de aartsbisdommen van de Oecumenische Troon, hier in het hart van de Europese Unie, verklaart het volgende:

“Met verbazing vernamen we uit de media de ongeziene verbale aanval tegen de persoon van Oecumenisch Patriarch Bartholomeus en de status van de Moederkerk.

Dit soort aanvallen ontmaskert en hun auteurs en hun inspirators. Gerechtigheid keert steeds als een boemerang tegen hen die beledigingen en laster uiten. Daarom zijn we verdrietig om hen en bidden we de Heer aan deze vooravond van de feesten om hen te vergeven. “Vader vergeef hen, ze weten niet wat ze doen.”

We verheerlijken de Naam van de Ware Drie-ene God, die ons in deze moeilijke tijden een dergelijke Patriarch bezorgt, die gedragen wordt door de ware zorg voor de Kerk en zich volledig geeft voor de Heilige Grote Kerk van Christus. Naar zijn voorbeeld zetten we onze strijd voor het orthodoxe geloof en de canonieke orde verder, zoals de authentieke bronnen en de teksten van onze geschiedenis ons leren. We wensen iedereen zonder uitzondering een Zalig Kerstfeest! “