Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Metropoliet Bartholomeos van Smyrna in de Kathedraal van Brussel

Zijne Eminentie Metropoliet Bartholomeos van Smyrna vierde op zondag 24 februari 2019, zondag van de verloren zoon, de Goddelijke Liturgie in de Kathedraal van de Heilige Aartsengelen Michaël en Gabriël in Brussel, omringd door priesters en diakens van het Aartsbisdom België.

Metropoliet Bartholomeos bevond zich in Brussel voor twee conferenties over de rol van het Oecumenisch Patriarchaat in de Orthodoxe Kerk en in het Europa van vandaag. De ene ging door in het Europees Parlement en de andere werd gehouden in het kader van de voordrachtencyclus van het Aartsbisdom.

In zijn homilie verwees Zijne Eminentie naar de perikoop van de dag, verwijzend naar de drie hoofdpersonen: de liefdevolle Vader die nog steeds wacht op de terugkeer van de in zonden vervallen kinderen, de verloren zoon die terugkeert op zijn beslissing en berouwvol de terugweg aanvat en de oudste zoon die hij vergelijkt met trouwe christelijke gelovigen maar die geen genade hebben voor hun naasten. Hij dankte ook Metropoliet Athenagoras voor zijn vriendelijke gastvrijheid.

Tot slot uitte Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg zijn vreugde voor het verwelkomen van een hiërarch van de Moederkerk van Constantinopel, die zo op de gelovigen van het Aartsbisdom van de Benelux de verrijkende en gezegende geest van het Oecumenisch Patriarchaat overbracht.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar