Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

De Oecumenische Patriarch ontmoet de leden van CROCEU

In het kader van de viering van het Gouden Jubileum van het Aartsbisdom van België en de Exarchaat van Nederland en Luxemburg, ontmoette Zijne Alheiligheid Oecumenisch Patriarch Bartholomeos I het Comité van Afgevaardigden van de Orthodoxe Kerken bij de Europese Unie (CROCEU).
De deelnemers aan de bijeenkomst waren Zijne Eminentie Athenagoras Peckstadt Metropoliet van België, Nederland en Luxemburg, de Zeer Eerwaarde Archimandriet Aimilianos Bogiannou —Moderator (Oecumenisch Patriarchaat), Zijne Eminentie Joseph Metropoliet van West- en Zuid Europa (Patriarchaat van Roemenië), de Zeer Eerwaarde Protopresbyter Dr. Sorin Selaru, Zijne Excellentie Porfyrios Bisschop van Neapolis Rccei Brussel, de Zeer Eerwaarde archimandriet Nektarios Ioannou – uitvoerend secretaris (kerk van Cyprus), en Zijne Eminentie Athanasios Metropoliet van Achaia (kerk van Griekenland). Verder waren ook twee leden van de Patriarchale Entourage, namelijk Zijne Eminentie Damascenos Metropoliet van Cydonia en Apokoronou, en de Zeer Eerwaarde Archimandriet Alexios Xenophontinos, hegumen van het klooster van Xenophontos (Athosberg), aanwezig.
Tijdens de bijeenkomst sprak de Oecumenische Patriarch zijn vreugde uit over het feit dat de leden van het comité harmonieus samenwerken aan kwesties van gemeenschappelijk belang voor de Orthodoxie in een steeds veranderend Europa. Zijne Alheiligheid onderstreepte onder meer het belang van een comité dat de Orthodoxe Kerk vertegenwoordigt met een eengemaakte stem ten opzichte van de Europese instellingen. De leden van het Comité hebben op hun beurt hun dank uitgesproken aan de Oecumenische Patriarch voor hun ontmoeting en hebben de activiteiten en werkzaamheden van het Comité in de afgelopen jaren uiteengezet, evenals hun plannen voor de nabije toekomst.Ten slotte nodigde Zijne Alheiligheid de leden van het Comité uit in Constantinopel om er hun jaarlijkse bijeenkomst van 2020 te houden.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar