Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Byzantijns koor uit Thessaloniki (Griekenland) in de parochie Saints George en Alina in Dilbeek

Op zondag 2 februari 2020, het feest van de ontmoeting van Jezus in de tempel, vierde Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg de Goddelijke Liturgie in Dilbeek, in de parochie van de Heiligen Georgios en Alena van Dilbeek (Vlaams-Brabant).

Het dienst werd verfraaid door de aanwezigheid van het koor van de parochie van de Heilige Anastassia van Thessaloniki onder leiding van de eerste cantor de heer Dimitrios Kechagias. Dit koor reist dezer dagen door België en was reeds te horen in de parochie van de Aankondiging aan de Moeder Gods in Antwerpen ter gelegenheid van het feest van de Drie Hiërarchen en tijdens de Vespers op zaterdagavond in de parochie van Brugge.

In zijn homilie verwees Zijne Eminentie naar de evangelische pericope van de dag en analyseerde hij het vers “pijn zal je ziel doorboren als een zwaard”, waarbij hij het in verband bracht met onze huidige tijd.

Aan het einde van de Goddelijke Liturgie dankte Zijne Eminentie de leden van het koor voor hun goede interpretatie van de liturgische hymnes.

Tot slotte presenteerde het koor een muzikaal moment getiteld “Onze-Lieve-Vrouw met ons” met een selectie van hymnes gewijd aan de Moeder Gods.

Het geheel werd beëindigd met Agapen in de parochiezaal.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar