Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Het feest van de heilige Barbara in België

Het Aartsbisdom België heeft in alle betrokken parochies het feest van de heilige Grootmartelares Barbara gevierd.

Op vrijdagavond 3 december 2021 ging Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg voor in de vesperdienst van de heilige Barbara in de parochie van Luik. In zijn homilie verwees Zijne Eminentie naar het leven van de heilige en de weerklank daarvan voor de hedendaagse gelovigen. Aan het einde van de dienst dankte hij de rector van de parochie voor zijn pastorale werk, evenals de priesters die gekomen waren om de heilige te eren.

De volgende dag, op 4 december 2021, vierde Zijne Eminentie de Goddelijke Liturgie in de parochie van de Heilige Barbara in Genk, omringd door de priesters van de Provincie Limburg. Na de Goddelijke Liturgie dankte Zijne Eminentie de priesters die waren gekomen om aan het feest deel te nemen en feliciteerde hij de rector van de parochie met zijn pastorale werk en met de werkzaamheden ter verfraaiing van de kerk in de afgelopen jaren.

De dag na het feest van de heilige Barbara, zondag 5 december 2021, vierde Zijne Eminentie de Goddelijke Liturgie in de parochie van Charleroi. In zijn homilie verwees hij naar de evangelieperikoop van die dag, waarin hij het verschijnsel van de hypocrisie analyseerde dat onder vele mensen van de Kerk rondwaart, en de gelovigen uitnodigde een zuivere kerkelijke moraal te ontwikkelen. Aan het einde van de Goddelijke Liturgie sprak Zijne Eminentie zijn dank uit aan de rector van de parochie voor zijn pastorale bijdrage, en aan de officieren van SHAPE, onder leiding van generaal Symeon-Charalambos Psimoulis, die de viering van de heilige Barbara eveneens met hun aanwezigheid kwamen vereren.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar