Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Bezoek van de Griekse minister van Onderwijs aan de Kestekidis-school in Brussel

Op de middag van 22 november 2023 vond de administratieve oplevering plaats van de Kestekidis-basisschool in Brussel, in aanwezigheid van de Griekse minister van Onderwijs, de heer Kyriakos Pierakakis.

De Minister en zijn medewerkers werden in de gerenoveerde lokalen van het gebouw verwelkomd door Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg, namens de eigenaar, het Oecumenisch Patriarchaat van Constantinopel, en de Ambassadeur van Griekenland in België, dhr. Dionysios Kalamvrezos, in het bijzijn van de leerkrachten en andere Griekse ambtenaren in Brussel.

De Griekse Kestekidis-School van Brussel is eigendom van het Oecumenisch Patriarchaat en een donatie van de grote weldoenersfamilie Kestekidis. Het gebouw is overgedragen aan de Griekse staat, die via “KTYP” (Ktiriakes Ypodomes S.A.) de verplichting op zich heeft genomen om alle nodige renovatiewerken uit te voeren opdat het gebouw volledig operationeel zou zijn als scholencomplex.

De eerste fase van het in bezit nemen van de lokalen waarin de Lagere School onderdak vindt, was bijzonder verheugend voor het onderwijspersoneel en de Griekse gemeenschap van Brussel in het algemeen. De terugkeer van de leerlingen op de schoolbanken van de gerenoveerde klaslokalen betekent niet alleen een hervatting van de normale werking van de school, maar biedt ook een ontwikkelingsperspectief voor het Grieks onderwijs in het centrum van Europa.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar