Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Het Feest van de Heilige Anargyren in België

Zondag 4 november 2018 werd met pracht en praal de pontificale concelebratie gevierd in de parochie van Heilige Anargyren in Péronnes-lez-Binche.
Zijne Eminentie Metropoliet Pavlos van Sisanië en Siatiste, in België om deel te nemen aan de Synaxis van de clerus van het Aartsbisdom, concelebreerde met Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg.
In zijn homilie verwees de Metropoliet van Siatiste naar de pericope van het evangelie van de dag: de parabel van de rijke en de arme Lazarus. “De belangrijkste boodschap van de parabel is niet dat iemand rijk is en de andere arm, maar dat hij onverschillig staat tegenover zijn buurman, zijn broer, en dat de ander veel geduld heeft getoond tijdens de beproevingen van het leven … niet de rijkdom vormt een belemmering tot het heil, maar de onverschilligheid en hardvochtigheid jegens zijn naaste, door wie we God zien … Waarom de Communie ontvangen in de Kerk? Om ons met iedereen te verenigen en één te worden met God … “, benadrukte hij onder anderen.
Vervolgens nam de lokale Metropoliet Athenagoras het woord om de Metropoliet van Sisanië en Siatiste te danken voor zijn aanwezigheid en zijn deelname aan zowel de Synaxis van de clerus, om er met zijn enorme ervaring op het gebied van jeugdwerk bij te dragen, als aan dit parochiefeest van de Heilige Anargyren.
Het geheel werd in de parochiezaal afgesloten met een receptie.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar