Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Het Feest van de Heilige Theophano in Nijmegen in Nederland

Vrijdag 18 december en zaterdag 19 december 2020 vierde de parochie van de Heilige Theophano van Nijmegen in Nederland de herdenking van deze Heilige.

In overeenstemming met alle maatregelen die door de pandemie opgelegd zijn, werden de vrijdagnamiddag de vesperdienst en de dienst van het Wijding van de Oliën gevierd als blijk van ondersteuning voor de gelovigen in deze moeilijke tijden, en in de aanloop naar het Kerstfeest.

‘s Anderendaags, op zaterdag, ging Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg voor in de Goddelijke Liturgie, waarbij hij de beide bedienaars, vader Philadelphos en Willibrord, dankte voor hun toewijding, en hen goede vorderingen toewenste bij de organisatie van de nieuwe kleine parochie van de Heilige Theophano. Tevens dankte hij hen voor hun pastorale zorg voor de parochianen die leven en werken in dit veraf gelegen deel van Nederland.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar