Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Goddelijke liturgie in open lucht in de parochie van de heilige Amandus van Kortrijk

Zijne Excellentie Bisschop Joachim van Apollonias, hulpbisschop van Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België vierde op zondag 9 mei de Goddelijke Liturgie in open lucht in de parochie van de heilige Amandus in Kortrijk, in overeenstemming met de beperkende en beschermende maatregelen die in België van kracht zijn om de verspreiding van de pandemie van het coronavirus, en volgens het protocol dat is opgelegd door het ministerie van Justitie met betrekking tot buitenvieringen.

Zijne Excellentie verwees in zijn homilie naar Thomas ‘verheerlijking van het geloof met zijn heilzame belijdenis “Mijn Heer en mijn God”, evenals de vreugde die voortkomt uit de Opstanding van Christus.

Aan het einde van de Goddelijke Liturgie dankte Zijne Excellentie de rector van de parochie, vader Philippe Mevis voor het vele werk dat met de hulp van zijn medewerkers gerealiseerd wordt. Hij bracht de vaderlijke zegen van Zijne Eminentie de Metropoliet over aan de parochianen, evenals de paasgroet “Christus is verrezen ​​”.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar