Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Parochiefeest van de Heilige Dimitrios in Maasmechelen

Op dinsdag 26 oktober 2021, de gedenkdag van de heilige grootmartelaar Dimitrios de Myronvloeiende, vierde Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg de Goddelijke Liturgie in de parochie van de H. Dimitrios in Maasmechelen.

Zijne Eminentie verwees in zijn homilie naar de heilige Dimitrios en zijn enige ambitie om een vriend van Christus te worden, als een model voor het geestelijk leven van de christen.

Aan het einde van de Goddelijke Liturgie dankte Zijne Eminentie de rector van de parochie, aartspriester Athanasios Karatzogiannis, voor zijn pastorale werk, evenals de andere leden van de clerus voor hun deelname, waarbij hij ook zijn vreugde uitsprak over de prachtige vertolking van de gezangen van het feest door de jongeren van de parochie die de cursussen volgen van de Byzantijnse Muziekschool van het Aartsbisdom.

Dit werd gevolgd door een kleine receptie, met inachtneming van de in België geldende maatregelen ter bescherming van de gezondheid.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar