Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Parochiefeest van de Tempelgang van Christus in Verviers

Met de genade van God en de Zegen van de Allerheiligste Moeder Gods zijn de feestelijke ceremonies aangevangen in de parochie van de Tempelgang van Christus in Verviers.

Na de overname, inwijding en openingsceremonie van de nieuwe kerk in Verviers, vond nu ook de eerste gebedswake plaats, in aanwezigheid van een groot aantal gelovigen. Tijdens de dienst werd de heilige icoon van de “Moeder van God van het Lijden” onthaald en getroond, die op miraculeuze wijze in het bezit van de Kerk was gekomen en voortaan wordt bestempeld als de “Plaatselijke Icoon” van de parochie van Verviers.
De liturgie werd voorgegaan door de Zeer Eerwaarde Archimandriet Philadelphos Kafalis, Vicaris-generaal van ons Aartsbisdom, omringd door geestelijken van de kerk en naburige parochies.


De Byzantijnse gezangen werd fantastisch vertolkt door een koor van zangers onder leiding van de Protopsalt (Eerste Cantor), de heer Dimos Papatzalakis.

De religieuze evenementen zullen hun hoogtepunt bereiken op zondag 4 februari 2024, wanneer het officiële feest van de parochie zal plaatsvinden, met een pontificale concelebratie en de eerste historische processie van de icoon van de Moeder Gods door de straten van de parochie.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar