Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

PRIESTERWIJDING IN LIMBURG (BELGIË)

Op zondag 2 april, Ve Zondag van de Vasten, vierde Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg de Goddelijke Liturgie in de Heilige Barbarakerk te Genk.

Gedurende de Goddelijke Liturgie diende Zijne Eminentie de Priesterwijding toe aan v. Antonios Tarlizos, Diaken van het Heilig Aartsbisdom, die nu de Nederlandstalige parochie van de Drie Hërarchen zal dienen te Hasselt, de hoofdstad van Limburg, in de regio ten noordoosten van Brussel. 

2Vader Antonios is gehuwd, vader van drie kinderen, die er binnenkort vier zullen worden, een Griekse Vlaming die op de Zondag van de Orthodoxie te Brussel tot diaken werd gewijd, terwijl hij voor zijn opname in de geestelijkheid als koorzanger diende in de historische Parochie van Antwerpen.

In zijn toespraak prees Metropoliet Athenagoras van België het grote Mysterie van het priesterschap, gaf de nieuwe priester vaderlijke raad, en bedankte hij zijn echtgenote en gezin voor hun steun op de moeilijke weg van het dienstwerk in de wijngaard van de Heer. “ ‘Welke God is groot als onze God? Gij zijt de God die wonderen doet!’ Welke vreugde is vergelijkbaar met de vreugde die we vandaag beleven? Welke woorden kunnen het wonder omschrijven dat vandaag heeft plaatsgevonden? Welk verstand kan de hoge eer bevatten die u wordt geschonken, namelijk om u in het heiligdom voor de troon van de Heer der Heerlijkheid te bevinden? Weldra zal je het onbloedig offer voltrekken, zal je het Lam Gods delen voor het leven en de verlossing van de wereld… De orthodoxe Kerk kan veel bijdragen aan de hedendaagse, veelzijdige wereld. Wie de Orthodoxe Theologie en Praxis kent, is geroepen om een antwoord te geven op de zoektocht van de hedendaagse mens, zowel theologisch, antropologisch als existentieel. De Orthodoxie heeft vandaag meer dan ooit een open blik, en zingeving in zich.

Geestelijken van het Aartsbisdom, de koorzangers die hymnen in het Grieks en Nederlands ten beste gaven, zijn familie en vrienden en vele gelovigen sloten zich bij de vreugde van vader Antonios aan.

Ordination of a priest for the Parish of Hasselt (02.04.2017)