Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Athenagoras van België: “Een bisschop zonder clerus en volk is niets. Ik dank u allen en trek mij op aan uw liefde.”

Het aartsbisdom van België en exarchaat van Nederland en Luxemburg vierde met veel uitstraling op 24 juli het naamfeest van Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras.

In onze kathedraal van de Heilige aartsengelen in Brussel ging de feestvierende aartsbisschop voor in de feestelijke metten en in de daaropvolgende pontificale Goddelijke Liturgie.

Net voor de vakantie dankte Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras de geestelijken die hem omringden, evenals de aanwezige gelovigen die, ondanks de hittegolf en deze moeilijke zomerperiode, toch gekomen waren om te bidden en hem te feliciteren met zijn naamfeest.

“Ik dank u voor uw aanwezigheid in deze Goddelijke Liturgie ter nagedachtenis van de heilige Athenagoras de apologeet, en tegelijkertijd het naamfeest van uw herder… Een bisschop zonder priesters of diakens en zonder volk, u, is niets. Daarom voel ik mij gesteund door u, mijn goede medewerkers, met wie ik elke dag het werk doe dat de Kerk van ons verwacht. Het is belangrijk om bijna een halve eeuw na het oprichten van ons aartsbisdom te mogen vaststellen dat er geestelijken zijn die hun leven geven voor het welzijn van onze lokale Kerk. Uiteraard zijn ook de participatie en de steun van het volk van God bij kerkelijke kwesties belangrijke waarborgen voor ons dienstwerk en de continuïteit ervan. Ik dank u voor alles.”

Na de Goddelijke Liturgie volgde een receptie in de parochiezaal van de kathedraal.

De clerus, de priesters en diakens, en de vrome gelovigen wensen hun Eminentie en herder, Monseigneur Athenagoras nog vele jaren vol wijsheid, gezondheid en kracht voor de voortzetting en de realisatie van zijn taken voor het welzijn van de Kerk van Christus.

 

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar