Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

De parochie van Sint Nikolaas in Luxemburg organiseerde een Concert van Griekse muziek met het koor van de H. Johannes Chrysostomos van Thessaloniki (Griekenland)

 

Onder auspiciën van het Aartsbisdom van België en Exarchaat van Nederland en Luxemburg en van de Griekse ambassade in Luxemburg, vond in het hart van Luxemburg een belangrijke artistieke gebeurtenis plaats.

De 36 musici, leden van het koor van de H. Johannes Chrysostomos van Thessaloniki, met als dirigent Professor Chrysostomos Stamoulis, creëerden een feeërieke muzikale atmosfeer door songs uit de Griekse folklore evenals werken van grote componisten uit te voeren, waarmee ze de emoties van de aanwezige Grieken en Luxemburgers hevig beroerden.

Bekende melodieën van Chatzidakis, Theodorakis, Savopoulos, Markopoulos en andere bekende componisten, alsmede werken van de dirigent zelf voerden het publiek mee op een prachtige muzikale reis vol harmonie en zoete nostalgie.

Degenen die de voorstelling bijwoonden, uitten bovendien hun enthousiasme en dankbaarheid door warm en langdurig applaus.

Aan het einde van de voorstelling, bracht de bisschoppelijke vicaris van Luxemburg, Aartspriester van de Oecumenische Troon Moschonas Panagiotis, die van harte de heer Stamoulis en diens fantastische medewerkers dankte, de groeten en zegeningen van Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België. Zijne Excellentie de ambassadeur van Griekenland in Luxemburg Louis-Alcibiades Abatis dankte daarop kort zowel het aartsbisdom als de uitvoerders voor het succes van het evenement.

Het concert vond plaats in de Protestantse kerk die zich in het historische centrum van de stad Luxemburg bevindt. Op deze plaats worden vaak concerten georganiseerd, en ook voor deze gelegenheid werd ze welwillend ter beschikking gesteld door de Protestantse Gemeenschap.

De parochie van de Orthodoxe Kathedraal van de H. Nikolaas in Luxemburg zorgde voor de ontvangst van de leden van het koor en voor de algemene organisatie van het evenement.