Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

De Metropoliet van België in zijn geboortestad

Op zaterdag 01 december vierde Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg de Goddelijke Liturgie in zijn geboortestad Gent, omringd door geestelijken van het Aartsbisdom en vele gelovigen, omwille van de viering van het parochiefeest ter ere van de herdenking van de Heilige Andreas de Eerstgeroepene.

Tijdens zijn homilie verwees Metropoliet Athenagoras naar het leven en het werk van de Eerstgeroepen Leerling en naar de oproep van Filippus aan Nathanaël in de evangeliepericope van de dag. “Kom en zie … zei Filippus tegen Nathanaël, kom en zie zegt ook de apostel Andreas, waar hij het Evangelie verkondigde, en zo verging het ook de andere apostelen. Kom en zie, herhalen we vandaag aan allen die de waarheid zoeken, de enige ware waarheid die geïncarneerd is in de persoon van Christus. Een tijdloze aantrekkingskracht en nog steeds relevant … . “

Aan het einde van de Goddelijke Liturgie sprak Zijne Eminentie zijn vreugde uit om deel te nemen aan het parochiefeest van zijn geboorteplaats, de plaats van zijn jeugd, en hij dankte de parochiepriesters en al degenen die gekomen waren ter ere van de nagedachtenis van de Apostel Andreas. Dan dankte de rector van de parochie, Protopresbyter van de Oecumenische Troon Dominique Verbeke, Zijne Eminentie voor zijn mooie woorden, en overhandigde hem de nieuwe parochiale uitgave van een boek met uittreksels uit de Goddelijke Liturgie met aangepaste illustraties voor de catechese voor kinderen.

Daarna volgde de traditionele ontvangst met Agapen in de parochiezaal.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar