Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

De herdenking van de Heilige Ignatius de Goddragende in Brussel

De nieuwe Brusselse parochie van het Aartsbisdom van België, toegewijd aan de H. Ignatius, vierde zijn eerste feest op zondag 23 december 2018.

De parochie van de H. Ignatius de Goddragende, bisschop van Antiochië, werd in september 2018 opgericht om tegemoet te komen aan de behoeften van de orthodoxe Arabischtaligen in Brussel en omstreken, die sedert vele jaren in België zijn of net aangekomen ten gevolge van de moeilijke situatie in Syrië. Ze wordt beheerd door de Eerwaarde Vader Isaac Zaadeh, die in het Arabisch celebreert.

Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg ging voor in de Goddelijke Liturgie, omringd door priesters en diakens van het aartsbisdom.

De homilie werd gehouden door vader Isaac in het Arabisch – een vertaling in het Frans werd gelezen door een lid van de gemeenschap. Hij beschreef de toestand van de mens vóór Christus en zijn voorbereiding om het geïncarneerde Woord van God te ontvangen.

Aan het einde van de Goddelijke Liturgie drukte Metropoliet Athenagoras zijn vreugde uit over de vooruitgang die de parochie maakte en om aanwezig te zijn bij zijn eerste viering in deze kerk die beschikbaar werd gesteld door de katholieke kerk. Hij moedigde ook de gelovigen aan om hun parochie te versterken rond hun goede priester.

Daarna volgde een receptie in een omgebouwde ruimte van de kerk.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar