Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Kerstmis in Brussel

In alle kerken van het Aartsbisdom werd het kerstfeest met verscheidene diensten gevierd en vooral op grootse wijze in de Goddelijke Liturgie, bijgewoond door vele gelovigen.

Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg ging op 25 december 2018 voor in de Goddelijke Liturgie in de kathedraal van de Heilige Aartsengelen Michaël en Gabriël van Brussel, omringd door leden van de clerus van het Aartsbisdom.Tijdens de Goddelijke Liturgie werden de boodschappen van de Patriarch en die van Metropoliet Athenagoras voorgelezen, net voor het aanbieden van Goddelijke Communie aan de gelovigen.

Aan het einde van de dienst verleende Zijne Eminentie aan de Aartspriester van de kathedraal, Athanasios Toparlakis, de mogelijkheid om de biecht af te nemen van de gelovigen, en voegde aan zijn diaconie op die manier een bijkomend middel toe om zijn parochianen geestelijk te verlichten.

Daarop volgden wensen en zegeningen van Zijne Eminentie voor deze feestelijke periode van twaalf dagen aan de zeer talrijk opgekomen gelovigen, onder wie de Griekse ambassadeur in Ankara, Pierre Mavroïdis, die in België was om persoonlijke redenen.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar