Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Theophanie in Brussel

Met grootsheid heeft het aartsbisdom van België het grote feest van de Theofanie gevierd.

Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg ging voor in de Goddelijke Liturgie in de Kathedraal van de Heilige Aartsengelen van Brussel, omringd door leden van de geestelijkheid van het Aartsbisdom.
In zijn homilie verwees Metropoliet Athenagoras naar het grote feest, de verschijning van de Heilige Drieëenheid aan de Jordaan, die het begin markeert van de wedergeboorte van de wereld. De kerk beleeft voortdurend de Heilige Theofanie! De doop van bekering in de Kerk wordt een doopsel van wedergeboorte en redding.
Op het einde van de Goddelijke Liturgie vond de grote waterwijding plaats.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar