Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Feest van de heilige Barbara in het Aartsbisdom van België

Op feestelijke wijze werd de herdenking van de heilige Barbara de Grootmartelares geëerd in het Aartsbisdom van België.

Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België ging voor in de vespers van 3 december 2019 in de parochie van de heilige Barbara in de historische stad Luik. De homilie werd verzorgd door priestermonnik Philadelphos Kafalis, directeur van het kantoor van de Metropoliet. Hij verwees naar de betekenis die het leven en het martelaarschap van de heilige zou kunnen bieden aan de hedendaagse christenen.

‘s Anderendaags, op 4 december, leidde Zijne Eminentie de Goddelijke Liturgie in de kerk van de heilige Barbara in Genk, omringd door priesters uit de regio Limburg. Deze keer kwam de eer om de homilie te houden toe aan de prediker van het Aartsbisdom, Archimandriet Ioachim Archontos. Hij besteedde aandacht aan de details van het leven van de heilige.

Zijne Eminentie liet niet na om bij elk van deze diensten de respectieve rectoren te feliciteren met het geleverde pastorale werk in hun parochie, evenals de priesters die kwamen om het feest bij te wonen.

Druk bijgewoonde agapen sloten de feestelijkheden af.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar