Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Dag van de Patroonheilige in Luxemburg

Ietwat verschoven in de kalender vanwege het bestaan ​​van drie parochies gewijd aan dezelfde beschermheilige, werd op zondag 15 december in Luxemburg het parochiefeest van de heilige Nicolaas gevierd, voorgezeten door Zijne Eminentie de Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg. Zijne Eminentie vierde de Goddelijke Liturgie, omringd door leden van de geestelijkheid van het Aartsbisdom, en ook van de verschillende orthodoxe aanwezigheden in het Groothertogdom. Het koor bestond uit het plaatselijke koor en dat van de Roemeense parochie van het land.
Onder het grote aantal deelnemers bevonden zich de vertrekkende ambassadeur van Griekenland in Luxemburg, de heer Louis-Alcibiade Ambatis; een Griekse militaire delegatie bij de NAVO in Luxemburg; mevrouw Laura Codruta Kövesi, procureur-generaal van het Europese Hof van Justitie; de Archont Didaskalos tou Genous Dr. Theocharis Grammatikos; Mevrouw Sia Kavvadias, voorzitter van de Griekse gemeenschap van Luxemburg.

Een rijke receptie volgde nadien in de parochiezaal.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar