Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Feest van de Theofanie in Brussel

Op woensdag 6 januari 2021 vierde Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg de Goddelijke Liturgie het Feest van de Theofanie in de Kathedraal van de Heilige Aartsengelen in Brussel. Na de Liturgie ging hij over tot de Grote Zegen van de Waterwijding ter gelegenheid van dit Feest. Volgens de geldende Belgische maatregelen om de uitbreiding van de coronavirus-pandemie te voorkomen was slechts een zeer beperkt aantal gelovigen aanwezig in de Kathedraal.

Na de eindzegen wenste Zijne Eminentie dat wij in ons leven de verschijning van God steeds mogen ervaren en dat Hij de wereld zou verlichten, en haar bevrijden van deze pandemie, zodat we kunnen terugkeren naar een normaal sociaal en religieus leven.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar