Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Dienst van de Graflegging in de Kathedraal van Brussel

In de Kathedraal van de Heilige Aartsengelen in Brussel werd de dienst van de Graflegging gecelebreerd onder het voorzitterschap van Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg. Dit geheel in overeenstemming met de beperkende en beschermende maatregelen die in België van kracht zijn om de verspreiding van de coronavirus-pandemie te voorkomen.

Het dienst zelf vond, evenals alle andere vieringen, plaats met “gesloten deuren” en eerder dan op de gebruikelijke tijd, om de gelovigen nadien de gelegenheid te geven om langs te komen voor een individueel gebed. De traditionele optocht ging deze maal door binnen in de kathedraal.

Aan het eind van de viering dankte Zijne Eminentie de vicevoorzitter van de Europese Commissie, de heer Schinas, voor zijn aanwezigheid. Hij is nauw verbonden met het Aartsbisdom van België en is een diepgelovig man die deze pandemie zeer snel wil overwinnen om aldus de gelovigen toe te laten opnieuw deel te nemen aan de zeer gewaardeerde kerkdiensten.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar