Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Parochiefeest van de heiligen Georgios (Sint Joris) en Alena van Dilbeek

Op 9 mei 2021, op Thomaszondag, vierde de parochie van de HH. Georgios en Alena van Dilbeek met enige vertraging haar parochiefeest. Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg ging voor in de Goddelijke Liturgie. Alles gebeurde in overeenstemming met de beperkings- en beschermingsmaatregelen die in België van kracht zijn om de verspreiding van de coronavirus-pandemie te voorkomen.

Zijne Eminentie verwees in zijn preek naar Thomas’ “goede” ongeloof en zijn daaropvolgende geloofsbelijdenis in de verrezen Christus, evenals naar het belang voor hedendaagse gelovigen om de mist van gebrek aan geloof in ons leven op te klaren, en onszelf te laten overweldigen door de gebeurtenis van de Opstanding van Christus.

Bij het einde van de Goddelijke Liturgie dankte Zijne Eminentie de leden van de geestelijkheid van de parochie voor het werk dat ze er verrichten, gesteund door hun medewerkers, terwijl hij ook de nagedachtenis van de heilige Hiëronymus van Simonos Petra op 9 mei vermeldde, herinnerend aan zijn persoonlijke deelname aan de canonisatie van de heilige als lid van de Heilige Synode van het Oecumenisch Patriarchaat.

Vervolgens hield Zijne Eminentie een gedachtenisdienst voor de rust van de zalige Geronta Emilianos van Simonos Petra, die hij had gekend toen hij zelf als kind de berg Athos bezocht met zijn gelukzalige vader, wijlen vader Ignace Peckstadt.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar