Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Het feest van de heilige Nectarios in België

In het Aartsbisdom België werd de nagedachtenis gevierd van de heilige Nektarios de Thaumaturg, Bisschop van Pentapolis.

Op de avond van 8 november, de vooravond van het feest, ging Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg voor in de plechtige Vespers in de parochie van de heilige NeKtarios in Bergen. De geestelijkheid van de naburige parochies en van Brussel, alsmede een grote groep gelovigen namen hieraan deel. Het feest ter nagedachtenis van de heilige werd vereerd met de aanwezigheid van generaal Konstantinos Koutras, vertegenwoordiger van de Griekse militaire delegatie van de NAVO in Bergen (SHAPE).

Aan het einde van het vesperdienst dankte hij de rector van de parochie voor zijn pastorale werk en de andere geestelijken voor hun aanwezigheid op het feest. Zijne Eminentie herinnerde aan het leven van de heilige en het geduld dat hij toonde tegenover de laster die hij te verduren kreeg.

Op de dag van het feest, 9 november, vierde Zijne Eminentie de Goddelijke Liturgie in de parochie van de heilige Nektarios in Beringen, waaraan ook priesters uit Limburgse parochies en andere delen van België deelnamen.

In zijn homilie verwees Zijne Eminentie naar het leven van de heilige, en onderstreepte hoe zijn levenswijze een bron van inspiratie kan zijn voor ons eigen dagelijks leven.

Aan het einde van de Goddelijke Liturgie dankte Zijne Eminentie de rector van de parochie voor zijn pastorale werk en de priesters voor hun deelname aan het feest, evenals de gelovigen die waren gekomen om de geliefde heilige Nektarios te eren.

Daarna volgde een receptie voor de gelovigen in de zaal naast de kerk.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar