Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Dienst van de Graflegging in de Kathedraal van Brussel (2023)

Op Goede Vrijdag 14 april 2023, werd in de Kathedraal van de Heilige Aartsengelen in Brussel, in alle plechtigheid de dienst van de Graflegging gehouden, voorgezeten door Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg.

De lofgebeden werden door een vrouwenkoor met kinderen gezongen en even later volgde de processie met het Epitafios tot aan het pleintje naast de Kathedraal, met deelneming van alle parochianen, om daarna terug te keren naar de kerk voor het slotgebed van de liturgische dienst.

Onder de parochianen bevind zich Zijne Excellentie de Ambassadeur van Griekenland in België, de heer Dionysios Kalamvrezos en de Permanente Vertegenwoordiger van Griekenland bij de EU, de heer Ioannis Vraïlas, officieren van de Griekse militaire vertegenwoordiging bij de NAVO met als hoofd luitenant-generaal Petros Demestichas, Archontes van de Heilige en Grote Kerk van Christus en een menigte van gelovigen die er heen kwamen om het Epitafios van Christus te vereren en er zegen te ontvangen.

Aan het einde van de dienst bedankte Zijne Eminentie de officiële genodigden voor hun aanwezigheid en wenste hij hen veel succes met hun werk en nodigde hij alle gelovigen uit om te komen deelnemen aan het feest van de Verrijzenis en om te communiëren aan de Heilige Gaven, het waarachtige licht van de Verrijzenis.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar