Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Dienst van de Grote Vespers van Pasen in de Kathedraal van Brussel (2023)

Met alle luister en plechtigheid werden op Paaszondagmorgen, 24 april 2023, in de Kathedraal van de Heilige Aartsengelen Michaël en Gabriel te Brussel, de Grote Vespers van Pasen gevierd, voorgegaan door Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg, met deelneming van Zijne Excellentie Bisschop Joachim van Apollonia en de geestelijkheid van het Brusselse Gewest.

Het Evangelie werd door Zijne Eminentie in het Grieks voorgelezen, vervolgens in verschillende talen door leden van de clerus en medewerkers van het Aartsbisdom: Nederlands, Frans, Duits, Turks, Arabisch, Engels, Roemeens, Pools, Oudkerkslavisch, Lingala, Arvanitika en Homerisch Grieks. Tenslotte opnieuw in het Grieks door de aartsdiaken van het Aartsbisdom.

Aan het einde van de vespers en ter gelegenheid van dit vreugdevolle feest, dankte Zijne Eminentie de aanwezige geestelijken en alle geestelijken van het Aartsbisdom in het algemeen, voor hun toewijding aan het werk van de Kerk en aan de gelovigen; de cantors, de leden van de parochiebesturen, de medewerkers van de parochies en alle gelovigen voor hun belangstelling voor de Kerk.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar