Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Naamdag van onze Metropoliet Athenagoras van België

Op zondag 23 juli 2023 vierde Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg zijn naamfeest en ging voor in de Goddelijke Liturgie in de Orthodoxe Kathedraal in Brussel. Zijne Eminentie was omringd door geestelijken van het Aartsbisdom en een groot aantal gelovigen, die zich haastten naar de Kathedraal om hun herder te eren.

In zijn homilie verwees Zijne Eminentie naar de Evangelieperikoop van de dag en in het bijzonder naar het sociale aspect ervan. Na de Goddelijke Liturgie volgde het Te Deum voor de Nationale Feestdag van België.

Tenslotte bedankte Monseigneur Athenagoras de concelebrerende geestelijken en de gelovigen voor hun aanwezigheid op de dag van de Heilige Apologeet Athenagoras, wiens naam hij zelf draagt. Daarbij wenste hij dat de voorspraak van de Heilige iedereen steunt in beproevingen en in het bijzonder onze medemensen in Griekenland, nogmaals slachtoffers van bosbranden.

Na het einde van de Goddelijke Liturgie werd een receptie aangeboden in het Parochiecentrum van de Kathedraal. De geestelijken en de vrome leken wensten Zijne Eminentie hun Herder -Metropoliet Athenagoras, nog vele jaren en geluk, met gezondheid en kracht voor de voortzetting van zijn hoge taak, tot welzijn van de Kerk van Christus in België, Nederland en Luxemburg!

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar