Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Feest van de parochie van de heiligen Silouan de Athoniet en Martinus van Tours in Sint-Gillis (Brussel)

Op zondag 24 september 2023 vierde Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg de Goddelijke Liturgie in de Parochie van de Heiligen Silouan de Athoniet en Martinus van Tours in Sint-Gillis in Brussel.

In zijn preek verwees Zijne Eminentie naar de Evangelieperikoop en het belang daarvan voor de gelovigen vandaag, waarbij hij onder andere zei: “De Heer zei tegen Petrus, Jakobus, Johannes en Andreas dat ze niet bang moesten zijn. Hij zegt hetzelfde tegen ons. We besteden veel tijd en energie aan dingen van dit leven en proberen onszelf en onze geliefden te voorzien. We gebruiken daarbij onze talenten, onze opleiding, onze ervaring en onze hoop om goede dingen te bereiken. Daar is niets mis mee, integendeel, het is een deugd. Maar we zijn geroepen om het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid na te streven, en al die andere dingen waar we naar streven zullen ons dan ook worden gegeven (Mt 6,33). Als we Gods woord toepassen en er genoeg op vertrouwen om het te gehoorzamen, ook al begrijpen we de omstandigheden niet altijd helemaal, dan weten we dat Hij met ons is. We weten dat Hij ons de overvloedige genade geeft die we nodig hebben en waar we naar verlangen, omdat Hij van ons houdt. Hem volgen zonder vereisten is zowel de voorwaarde als het resultaat om onze netten gevuld te krijgen, zodat ook wij het eeuwige leven kunnen winnen.”

Aan het einde van de Goddelijke Liturgie feliciteerde Zijne Eminentie de priesters van de parochie voor het pastorale werk dat ze verrichten en bedankte de gelovigen voor hun deelname aan de feestdag van de parochie en voor hun steun in het werk en leven van de parochie. Tegelijkertijd vroeg hij de parochianen te bidden voor de ernstig zieke en stervende presbytera Eleni, de vrouw van vader George Lekka, een van de priesters van de parochie.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar