Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Parochiefeest van de Kerk van de Heilige Apostel Andreas in Gent

Op zondag 26 november 2023 vierde Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg de Goddelijke Liturgie in de feestvierende parochie van de Heilige Apostel Andreas in Gent, omringd door geestelijken van het Aartsbisdom en in aanwezigheid van een groot aantal gelovigen. Voor het begin van de Goddelijke liturgie werd de heer Christophe Beyer ook als lezer gewijd.

In zijn homilie zei Zijne Eminentie onder andere het volgende: “Alle heiligen gaven hun leven uit liefde voor God. Zoals de eerstgeroepene heilige apostel Andreas, verkozen martelaren de dood boven de verloochening van hun geloof in Christus. Monniken lieten rijkdom, familie, vrienden en alle wereldse banden achter om zich te wijden aan de leer van het Evangelie. Hiërarchen en priesters leefden om de Heilige Sacramenten toe te dienen en het goede nieuws van een barmhartige God te verspreiden, voor de redding van deze wereld. Heilige vrouwen onderwezen het Evangelie door hun voorbeeldig leven. Al deze mensen waren mensen zoals de jonge vorst en zoals wij. Ze streden en plaatsten hun hart in Christus. Ze keerden zich niet af van Hem die de zonden van de wereld op Zich nam, omdat God hun eerste prioriteit was”.

Aan het einde van de Goddelijke Liturgie wenste Zijne Eminentie het beste aan diegenen die hun naamdag vierden en bedankte daarbij de geestelijken van de parochie voor hun pastoral werk, alsook de geestelijken die hem omringden om de heilige apostel Andreas samen te vieren.

Volgde een feestelijke receptie in de parochiezaal.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar