Benelux logo
Greek logo

Actualiteit

Patroonsfeest van de Heilige Barbara in Genk

Op maandag 4 december 2023 ging Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg voor in de Goddelijke Liturgie in de parochie van de Heilige Barbara te Genk.

In zijn homilie verwees Zijne Eminentie naar het leven van de heilige Barbara en hoe haar leven een voorbeeld tot inspiratie kan zijn voor het leven in Christus in de hedendaagse realiteit waarin wij nu leven.

Aan het einde van de Goddelijke Liturgie bedankte Zijne Eminentie de geestelijken die deelnamen aan het feest, evenals de rector van de parochie, aartspriester Emmanuel Kazilas, voor het pastorale werk dat hij al meer dan dertig jaar binnen de parochie verricht.

Vader Emmanuel nam vervolgens het woord om Zijne Eminentie te bedanken voor zijn eervolle aanwezigheid en deelname aan het feest. Voor de 10 jaar sinds de intronisatie van Zijne Eminentie tot Metropoliet van België, uitte vader Emmanuel namens de hele parochie de gevoelens van liefde, dankbaarheid en respect tegenover onze Metropoliet en wenste hem daarbij nog vele gezegende en productieve jaren.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar